HET MOOISTE HOUTEN SPEELGOED VIND JE BIJ SPEELGOED INTERNATIONAL!

Houten speelgoed

Houten speelgoed lijkt ouderwets maar wordt hedendaags nog erg veel verkocht. Dit komt doordat houten speelgoed veel voordelen kent ten opzichte van plastic speelgoed. Houten speelgoed is namelijk erg veilig voor kinderen en het is duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast stimuleert het gebruik van houten speelgoed ook de creativiteit van de kinderen. Als laatste is houten speelgoed ook tijdloos. Dus wil jij jouw kinderen graag kwalitatief goed en erg mooi houten speelgoed geven? Koop het dan nu bij Speelgoed International!

Veilig voor kinderen

Houten speelgoed is erg veilig voor kinderen doordat het gemaakt is van natuurlijke materialen. In plastic speelgoed kunnen giftige stoffen zitten waardoor het niet veilig is voor kinderen. Daarnaast bestaat houten speelgoed vaak ook uit alleen maar grote stukken, waardoor de kans kleiner is dat kinderen stukjes inslikken. Op deze manier is houten speelgoed dus veiliger dan plastic speelgoed!

Duurzaam en tijdloos

Houten speelgoed is duurzaam doordat het is gemaakt van hout wat een erg natuurlijk materiaal is. Plastic is een materiaal dat gemaakt wordt door de mens en ook vaak niet (volledig) recyclebaar is, waardoor dit materiaal slecht is voor het milieu. Daarnaast is houten speelgoed ook duurzaam doordat het stevig en robuust is en daardoor niet snel kapot gaat. Hierdoor kan het speelgoed over generaties worden doorgegeven, wat het speelgoed ook nog eens tijdloos maakt!

Simuleren van de creativiteit

Plastic speelgoed wordt vaak aantrekkelijker gemaakt met behulp van geluidjes of lichtjes om de aandacht van de kinderen te trekken. Dit is ook de reden dat plastic speelgoed vaker verkocht wordt dan houten speelgoed. Echter, bij het spelen met houten speelgoed moeten kinderen zelf bijvoorbeeld geluidseffecten creëren en bedenken. Dit stimuleert de creativiteit van de kinderen veel meer dan spelen met plastic speelgoed dat al ingebouwde geluidseffecten heeft.

Vragen? Neem dan contact met ons op.