Een puzzelaar worden

Wanneer je even vrij hebt van werk of school, zorg je natuurlijk het liefst voor wat ontspanning. Je vrije tijd wil je vullen met dingen die je leuk vindt om te doen, het is tenslotte jouw tijd! Als het slecht weer is buiten, heb je een activiteit nodig die je lekker knus binnenshuis kunt doen. Een leuke puzzel is gelukkig heerlijke entertainment voor jong én oud.

Voor de kleintjes

Een leuke puzzel helpt kinderen oefenen met probleemoplossend denken en kan de motoriek ook helpen verbeteren. Maar kinderen vinden niet alles even interessant, dus een puzzel met hele kleine stukjes en als plaatje een bloemenweide zal helemaal niet in de smaak vallen bij de meesten! Voor de kleintjes zijn Disney thema puzzels waarschijnlijk hartstikke gaaf, en die moet zo snel mogelijk opgelost worden.

Voor de wat oudere kinderen kun je al kijken naar legpuzzels met wat grotere stukjes, en misschien een interessanter resultaat. Bij een Jan van Haasteren aanbieding kun je wellicht helemaal los gaan. Deze puzzels hebben leuke cartoons erop staan en kun je in heel veel stukjes krijgen! Zo zijn de kids uren zoet en er is geen scherm bij betrokken. Het enige wat je nodig hebt is een grote tafel, maar anders voldoet de grond ook.

Een volwassen puzzel?

Puzzelen is voor iedereen natuurlijk. Maar over het algemeen zijn puzzels met grote stukken voor de allerkleinsten en puzzels met hele kleine stukjes voor volwassenen bedoeld. Dit is vanzelfsprekend als je denkt aan verstikkingsgevaar en aan de mentale capaciteit om veel of weinig stukken aan elkaar te plakken. Ook hebben puzzels die gemaakt zijn met kleine kinderen voor ogen vaak kinderlijke plaatjes als resultaat. Een personage uit een sprookje of een cartoonachtige scène zal je vaak voorbij zien komen. Volwassen zullen dan wellicht toch liever een grote Ravensburger puzzel kopen met een mooi plaatje van het Comomeer in Italië.

Een leuke puzzel haal je tegenwoordig vaak van het internet. Webwinkels hebben hun aanbod flink opgeschaald en bijna alles is wel ergens te vinden! Legpuzzels van alle soorten en maten haal je gemakkelijk in een online puzzel winkel. Zo kun je vanaf je luie bank lekker scrollen en allerlei plaatjes en groottes bekijken. Het voordeel aan online shoppen is ook dat je het hele assortiment bij elkaar hebt en een goed overzicht kan maken van wat jou wel en niet interesseert. Daarnaast kan een puzzeldoos vrij groot uitvallen, dus als je er meerdere wilt halen hoef je ook niet met veel moeite alles naar huis zien te sjouwen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *